Gjester

Hvert år er vi så heldige å få besøk av whiskyeksperter fra fjern og nær. De oser av kunnskap og er mer enn villige til å dele den med alle festivaldeltakere. I år stifter vi bekjentskap med nye gjester, samt at vi får et gledelig gjensyn med gamle venner.   

Under ser du våre fantastiske gjester i 2019.

Martin Markvardsen
Martin Markvardsen

Highland Park International Brand Ambassador Martin har jobbet i bransjen i over 27 år. Han var først kjent som Whisky Manager på Craigellachie Hotel, men for de fleste av oss er han 'Mr. Highland Park'! Martin er en Keeper of the Quaich og en 'Icon of Whisky'

Ian McWilliam
Ian McWilliam

Ian begynte i J&G Grant som Assistent Head Warehouseman i 1991, og etter 14 år i produksjonen, flyttet han til salgs- og markedsføringsteamet hvor han overvåker distribusjon i 33 land. Hans omfattende kunnskap og erfaring med de tradisjonelle ferdighetene som brukes til å produsere Glenfarclas er uvurderlig; mange har hatt glede av sin dyptgående presentasjoner over hele verden der han forklarer alt det er å vite om produksjonen av Glenfarclas Single Malt whisky. Ian er en Keeper of the Quiach.

Nick Ravenhall
Nick Ravenhall

De fleste av oss kjenner Nick gjennom sine mange vellykkede år i Norge der han jobbet i Altia og Cask. Han flyttet til London i 2016, hvor hans arbeid som Atom Brands Global Sales Manager har gitt enda mer suksess. På fritiden kjører han fortsatt prisvinnende Old Worthy Brewing Co. Hans arbeid er nylig anerkjent med tildelingen av tittelen Keeper of the Quaich.

Mikael Lundén
Mikael Lundén

I nesten 30 år har Mikael vært engasjert i bransjen. Han har jobbet for Highland Distillers, Edrington, Remy/Cointreau Group, Beam Brands, Whyte & Mackay, CL World Brands og er nå Brand Ambassador for Diageo. Mikael er en Keeper of the Quaich.

Andy Bell
Andy Bell

Andy er Sales Manager hos Isle of Arran Distillers og er lidenskapelig opptatt og svært kunnskapsrik i alle aspekter av whisky-produksjonsprosessen. Utover salgsjobben er han også engasjert i produktutvikling, modningsprogrammet og innkjøp av fat.

Robbie Hughes
Robbie Hughes

Robbie er den åttende Distillery Manager på Glengoyne, et Highland destilleri (med lagerbygninger i Lowlands) som spesialiserer seg på sherryfatlagret whisky. Han har jobbet med whisky i ulike destillerier siden han var 'a lad', og er veldig stolt av det destilleriet han nå jobber i og den whiskyen han produserer.

Tommy Byrne
Tommy Byrne

Tommy har jobbet i Irish Distillers i snart 4 år. Etter å ha begynt som Jameson Brand Home Ambassador jobber han nå som Tutor ved Irish Whisky Academy i Midleton Co.Cork. I denne nye rollen er han vert for en- og flerdagers whisky-utdanningskurs for bransjekolleger og whisky-fans. Han jobber også som International Whisky Ambassador for Irish Distillers, som innebærer at han gjennomfører whiskysmaking og utdanningsseminarer på handelsarrangementer både i Irland og i utlandet.

Tristan Campbell
Tristan Campbell

Tristan har jobbet for Chivas Brothers siden 2007 og i 2012 begynte han som en International Brand Ambassador. Han er involvert i opplæringskurset 'Masters of Scotch' og har utdannet whiskyinteresserte frå mange ulike land. Tristan er frå Nord-Irland og har bodde i Skottland i over 20 år.

Louise Conn
Louise Conn

Louise er et Islay-basert Brand Academy & Training Ambassador som deler tiden sin mellom å ønske hundrevis av gjester velkommen til Islay på Bruichladdichs dedikerte utdanningsprogram og reise verden rundt for å gjennomføre treninger og smaksprøver samt delta på whiskyfestivaler. Hun begynte i Bruichladdich for 2 år siden, etter å ha forelsket seg i øya (og dens whisky!) gjennom sin forrige rolle i en veldedighetsorganisasjon for dyreliv.

Kai-Che Shih
Kai-Che Shih

Kai jobber som Managing Director of King Car Group, Nordic & Eastern EU og KAVALAN Whisky brand Ambassador. Kai sier at den beste delen av jobben hans er å spre kunnskap om Kavalan whisky-porteføljen rundt om i verden. Han mener at det å drikke whisky, uansett hvor det kommer fra, burde være en glede og han prøver, fremfor alt, å etablere en forbindelse med publikum, gi ekte opplevelse og berike deres forståelse av hva en virkelig god whisky er.

Marian 'Mario' Miran
Marian 'Mario' Miran

Brand Ambassador 'Mario' ble hentet til jobben som Brand Ambassador som så mange andre før ham - fra bak bardisken. Nå er han engasjert som Brand Ambassador i Norge for William Grant & Sons.

Søren Krogh Sørensen
Søren Krogh Sørensen

I minst 15 år jobbet Søren som bartender over hele verden, deretter kjørte han et program for utforskning og utvikling av drikkevarer i København. Nå jobber han som 'Senior Advisor' for Michters whiskyer

Calum Purcell
Calum Purcell

Warehouse Foreman på Benriach Distillery Her er mannen å snakke med om du har spørsmål om fat og fatlagring.

Mathew Thomson
Mathew Thomson

Mathew Thomson er grunnleggeren og Head Distiller av Thomson Whisky New Zealand. Med base litt nordvest for Auckland, er Thomson Whisky et av de fremste New Zealand-whiskydestillerier, og skaper prisbelønte og globalt anerkjente Single Malts og Blends. Hans lidenskapelige etos av ‘by traditional methods for contemporary ends’ er det ledende prinsippet for alle Thomson-whiskyer. Han studerte destillasjon med Bill Lark fra Lark Distillery i Tasmania, og deretter perfeksjonerte sine egne teknikker.

Catherine MacMillan
Catherine MacMillan

'Hei, jeg heter Catherine MacMillan. Født og oppvokst på Isle of Islay og nå ambassadør for Kilchoman Distillery, som jobber innen salgs- og markedsavdelingen.'

Veronica Muntadas
Veronica Muntadas

Veronica Muntadas ble født i Madrid, Spania og hennes lidenskap for ‘livets vann’ og alt skotsk startet fra ung alder; hun har bodd i Skottland i over 15 år nå og har jobbet med brennevin i over 12 år. Veronica er eksportsalgssjef for internasjonale distribusjoner av drikkevarer, Inverhouse, en av de mest respekterte produsenter av brennevin i verden. Hun beskriver jobben sin som mangefasettert, med salg, markedsføring og noe ambassadørarbeid.