top of page
Velkommen til den tjuende
Oslo Whiskyfestival
Thon Conference Universitetsgate
Nettbutikken
Her finner du billetter
Fredag 1. november 2024 : kl. 17.00 - 21.00
Lørdag 2. november 2024 : kl. 13.00 - 20.00
Gjester
Hvert år er vi så heldige å få besøk av whiskyeksperter fra fjern og nær.
De oser av kunnskap og er mer enn villige til å dele den med alle festivaldeltakere.
I år stifter vi bekjentskap med nye gjester, samt at vi får et gledelig gjensyn med gamle venner.
Her kommer bildet og info om våre fantastiske gjester under OWF2023.
Klikk på bildet for å bli mer kjent med hver gjest.
Nick Ravenhall
Co-Founder Woven Whisky
De fleste av oss kjenner Nick gjennom sine mange vellykkede år i Norge der han jobbet i Altia og Cask. Han flyttet til London i 2016, hvor hans arbeid som Atom Brands Global Sales Manager ga enda mer suksess og arbeidet hans med skotske whisky ble anerkjent med tildelingen av tittelen Keeper of the Quaich. Etter en stund på Holyrood Distillery i Edinburgh, der han var Managing Director, har han vært med å etablere Woven Whisky, et innovativt og spennende nytt prosjekt innen whisky.
De fleste av oss kjenner Nick gjennom sine mange vellykkede år i Norge der han jobbet i Altia og Cask. Han flyttet til London i 2016, hvor hans arbeid som Atom Brands Global Sales Manager ga enda mer suksess og arbeidet hans med skotske whisky ble anerkjent med tildelingen av tittelen Keeper of the Quaich. Etter en stund på Holyrood Distillery i Edinburgh, der han var Managing Director, har han vært med å etablere Woven Whisky, et innovativt og spennende nytt prosjekt innen whisky.
Didier Ghorbanzadeh
Nikka Whisky Global Brand Ambassador
Født i Frankrike og oppvokst mellom Frankrike og USA, fikk Didiers liv en fengslende vending da han tilbrakte tre år i Japan. Denne unike opplevelsen påvirket hans whiskykunnskap og verdsettelse dypt.
Etter å ha oppnådd en mastergrad i internasjonal vinledelse, våget Didier seg inn i vinindustrien før han begynte i La Maison du Whisky i 2011. I seks år fungerte han som europeisk merkevaresjef for Nikka Whisky, og utvidet sin tilstedeværelse over hele Europa.
I dag har Didier overtatt rollen som ekspertise- og utdanningssjef. Han deler sin ekspertise gjennom ulike plattformer, inkludert «Le Lab» YouTube-kanalen, og har skrevet «Le nuancier des alcools», en verdifull ressurs for brennevinsentusiaster.
Født i Frankrike og oppvokst mellom Frankrike og USA, fikk Didiers liv en fengslende vending da han tilbrakte tre år i Japan. Denne unike opplevelsen påvirket hans whiskykunnskap og verdsettelse dypt.
Etter å ha oppnådd en mastergrad i internasjonal vinledelse, våget Didier seg inn i vinindustrien før han begynte i La Maison du Whisky i 2011. I seks år fungerte han som europeisk merkevaresjef for Nikka Whisky, og utvidet sin tilstedeværelse over hele Europa.
I dag har Didier overtatt rollen som ekspertise- og utdanningssjef. Han deler sin ekspertise gjennom ulike plattformer, inkludert «Le Lab» YouTube-kanalen, og har skrevet «Le nuancier des alcools», en verdifull ressurs for brennevinsentusiaster.
Frazer Mathews
Bruichladdich Global Brand Ambassador
Frazer har jobbet på Bruichladdich destilleri siden 2015: som Tour Guide, Brand Academy & Training Ambassador og nå som Global Brand Ambassador. Hele familien hans har jobbet der på et eller annet tidspunkt, så har han vokst opp med Bruichladdich-røyk i blodet.
Frazer har jobbet på Bruichladdich destilleri siden 2015: som Tour Guide, Brand Academy & Training Ambassador og nå som Global Brand Ambassador. Hele familien hans har jobbet der på et eller annet tidspunkt, så har han vokst opp med Bruichladdich-røyk i blodet.
Graeme Mackay
Salgsleder for Adelphi Distillery Ltd
Graeme har ansvaret for Storbritannia og flere eksportmarkeder som strekker seg så langt som Skandinavia og Asia. Han kan ofte sees som vert for virtuelle smakinger eller i det virkelige liv, på messer, kjøpe fat, skrive smaksnotater, hjelpe til med whiskyblanding og så videre.
Graeme begynte i Adelphi i 2020 rett før lanseringen av Ardnamurchan (god timing!), etter å ha jobbet i Independent Bottling-verdenen andre steder. Før dette jobbet han i det berømte Good Spirits Co. i mange år, etter først å ha jobbet som bartender i Australia og Skottland.
Utenom jobben er Graeme veldig glad i å lage mat, reise verden rundt, utforske Skottland og tilbringe tid med sin unge familie.
Graeme har ansvaret for Storbritannia og flere eksportmarkeder som strekker seg så langt som Skandinavia og Asia. Han kan ofte sees som vert for virtuelle smakinger eller i det virkelige liv, på messer, kjøpe fat, skrive smaksnotater, hjelpe til med whiskyblanding og så videre.
Graeme begynte i Adelphi i 2020 rett før lanseringen av Ardnamurchan (god timing!), etter å ha jobbet i Independent Bottling-verdenen andre steder. Før dette jobbet han i det berømte Good Spirits Co. i mange år, etter først å ha jobbet som bartender i Australia og Skottland.
Utenom jobben er Graeme veldig glad i å lage mat, reise verden rundt, utforske Skottland og tilbringe tid med sin unge familie.
Tommy Byrne
Irish Distillers International Whiskey Ambassador og veileder ved Irish Whisky Academy.
Tommy sier, 'Min daglige rolle som veileder innebærer å være vertskap for grupper fra hele verden på enkelt- og flerdagers whiskyutdanningskurs ved Midleton Distillery, delta på messer og arrangere whiskyutdanningsseminarer og -smakinger over hele verden.'
Tommy sier, 'Min daglige rolle som veileder innebærer å være vertskap for grupper fra hele verden på enkelt- og flerdagers whiskyutdanningskurs ved Midleton Distillery, delta på messer og arrangere whiskyutdanningsseminarer og -smakinger over hele verden.'
Leon Webb
Distillery Manager ved Tamnavulin Distillery
Leon har vært Distillery Manager ved Tamnavulin Distillery med Whyte & Mackay siden april 2022. Før denne rollen fikk han verdifull erfaring ved det meget velrespekterte Shelter Point Distillery på Vancouver Island, B.C. hvor han hadde stillingen som Master Distiller & Blender. Leon er utdannet ved Heriot Watt University i Edinburgh og kan skryte av mange års destilleringserfaring over både Skottland og Canada, noe som resulterer i etableringen av flere prisvinnende væsker. Leon er opprinnelig fra Aviemore, Skottland, og så dette er en retur hjem etter mange år i Canada.
Leon har vært Distillery Manager ved Tamnavulin Distillery med Whyte & Mackay siden april 2022. Før denne rollen fikk han verdifull erfaring ved det meget velrespekterte Shelter Point Distillery på Vancouver Island, B.C. hvor han hadde stillingen som Master Distiller & Blender. Leon er utdannet ved Heriot Watt University i Edinburgh og kan skryte av mange års destilleringserfaring over både Skottland og Canada, noe som resulterer i etableringen av flere prisvinnende væsker. Leon er opprinnelig fra Aviemore, Skottland, og så dette er en retur hjem etter mange år i Canada.
Stewart-Buchanan
Benriach Global Brand Ambassador
Stewart Buchanan ble født i Dumbarton, like ved Glasgow og flyttet til Isle of Mull da han var 8 år gammel. Her startet han sin fartstid i bransjen hos Tobermory Distillery i 1993, som «Stillman» hvor han vedlikeholdt destilleriet og lærte alt om whiskyproduksjon.
I 2004 ble Stewart hentet inn for å gjenreise Benriach Distillery etter at destilleriet hadde lagt brakk i en årrekke, her fikk han videre erfaring i bransjen, alt fra lagring til å holde smakinger og ble til slutt Produksjonssjef i 2006.
Stewart ble Global Brand Ambassador i 2012, i tillegg til Benriach har han også ansvar for Glendronach og Glenglassaugh.
I 2018 ble Stewart tatt som «Keeper of the Quaich»
Stewart Buchanan ble født i Dumbarton, like ved Glasgow og flyttet til Isle of Mull da han var 8 år gammel. Her startet han sin fartstid i bransjen hos Tobermory Distillery i 1993, som «Stillman» hvor han vedlikeholdt destilleriet og lærte alt om whiskyproduksjon.
I 2004 ble Stewart hentet inn for å gjenreise Benriach Distillery etter at destilleriet hadde lagt brakk i en årrekke, her fikk han videre erfaring i bransjen, alt fra lagring til å holde smakinger og ble til slutt Produksjonssjef i 2006.
Stewart ble Global Brand Ambassador i 2012, i tillegg til Benriach har han også ansvar for Glendronach og Glenglassaugh.
I 2018 ble Stewart tatt som «Keeper of the Quaich»
Emma Kirk
Lochlea Distillery Brand Ambassador
Emma begynte i Lochlea i 2022 og tar seg av viktige bransjekunder og grossister i hele Storbritannia. Hun er også en ambassadør for merkevaren i internasjonale markeder. Hennes lidenskap ligger i å fortelle destilleriets 'korn til glass'-historie til lojale Lochlea-fans, og til de som nettopp oppdager merket. Du er i gode hender!
Emma begynte i Lochlea i 2022 og tar seg av viktige bransjekunder og grossister i hele Storbritannia. Hun er også en ambassadør for merkevaren i internasjonale markeder. Hennes lidenskap ligger i å fortelle destilleriets 'korn til glass'-historie til lojale Lochlea-fans, og til de som nettopp oppdager merket. Du er i gode hender!
Eskild Bergan
Production Director ved The Oxford Artisan Distillery
Eskild Bergan har hatt rollen som produksjonssjef i ulike bryggerier, inkludert Kinn Bryggeri, og har fungert som president i Norsk Bryggerilaug. I 2022 flyttet Eskild fra hjemlandet Norge til Storbritannia hvor han nå jobber som produksjonsdirektør ved The Oxford Artisan Distillery. Eskild overvåker alle aspekter av produksjonen ved destilleriet, og jobber tett med jordbruksteamet og Master Distiller.
Eskild Bergan har hatt rollen som produksjonssjef i ulike bryggerier, inkludert Kinn Bryggeri, og har fungert som president i Norsk Bryggerilaug. I 2022 flyttet Eskild fra hjemlandet Norge til Storbritannia hvor han nå jobber som produksjonsdirektør ved The Oxford Artisan Distillery. Eskild overvåker alle aspekter av produksjonen ved destilleriet, og jobber tett med jordbruksteamet og Master Distiller.
Charlie Echlin
Oxford Artisan Distillery
Charlie har jobbet ved Oxford Artisan Distillery siden starten. Charlie, som opprinnelig var i produksjon og deretter salg, jobber nå med både salg og markedsføring, og ser spesielt etter whisky for både Storbritannia og eksportmarkedet.
Charlie har jobbet ved Oxford Artisan Distillery siden starten. Charlie, som opprinnelig var i produksjon og deretter salg, jobber nå med både salg og markedsføring, og ser spesielt etter whisky for både Storbritannia og eksportmarkedet.
Darran Lovely
Teeling Whiskey Commercial Manager
Født i Irland, whiskeyens åndelige hjem, vokste Darran opp omgitt av mange kjente gamle irske whiskeymerker, og i en tid da irsk whiskey opplevde sin etterlengtede gjenopplivning. Etter å ha bodd i Frankrike i mange år, utviklet han en smak for modnet brennevin av høy kvalitet og deres unike smaksprofil, aromaer og arv.
Darran begynte i Teeling Whiskey-selskapet i slutten av 2017 som EMEA Commercial Manager. Siden den gang har han reist verden rundt og presentert, diskutert og smakt Teelings serien av prisvinnende whiskeyer med både whiskeyfans og kjennere. Etter å ha besøkt mange whiskeydestillerier over hele Skottland, Japan og Europa, har Darran en bred ekspertise på whiskey fra hele verden, men regner den unikt irskeproduserte Pot Still Whiskey som en personlig favoritt; takket være dens særegne stil og unike opprinnelseshistorie.
Innenfor Teeling-serien regner han Wonders of Wood 1, Brabazon 2 og 24 YO som sine personlige favoritter, sammen med en Whiskey Sour-cocktail eller premium Irish Coffee med ‘Small Batch’.
Født i Irland, whiskeyens åndelige hjem, vokste Darran opp omgitt av mange kjente gamle irske whiskeymerker, og i en tid da irsk whiskey opplevde sin etterlengtede gjenopplivning. Etter å ha bodd i Frankrike i mange år, utviklet han en smak for modnet brennevin av høy kvalitet og deres unike smaksprofil, aromaer og arv.
Darran begynte i Teeling Whiskey-selskapet i slutten av 2017 som EMEA Commercial Manager. Siden den gang har han reist verden rundt og presentert, diskutert og smakt Teelings serien av prisvinnende whiskeyer med både whiskeyfans og kjennere. Etter å ha besøkt mange whiskeydestillerier over hele Skottland, Japan og Europa, har Darran en bred ekspertise på whiskey fra hele verden, men regner den unikt irskeproduserte Pot Still Whiskey som en personlig favoritt; takket være dens særegne stil og unike opprinnelseshistorie.
Innenfor Teeling-serien regner han Wonders of Wood 1, Brabazon 2 og 24 YO som sine personlige favoritter, sammen med en Whiskey Sour-cocktail eller premium Irish Coffee med ‘Small Batch’.
Emma McHarrie
Kilchoman Distillery Brand Ambassador
Mange av dere kjenner kanskje allerede Emma siden hun har jobbet i Distillery Visitor Center i en årrekke. Som vertskap for omvisninger i destilleriet, veileder av whiskysmakinger og populære innlegg i sosiale medier, er vi sikre på at ansiktet hennes vil være kjent for mange av dere. Fra og med oktober vil Emma tre inn i en ny rolle som merkevareambassadør, og hun kunne ikke vært mer begeistret for å komme hit til Oslo og bringe Kilchoman Single Malt til norske whiskyentusiaster.
Emma vokste opp på den andre siden av Loch Gorm og så destilleriet utvikle seg gjennom årene. Hennes genuine lidenskap for Kilchoman, og Islay generelt, skinner igjennom. Hun tar med seg et vell av whiskykunnskap og destillerihistorier som hun ikke kan vente med å dele med dere.
Du kan følge Emma på hennes Facebook- og Instagram-kontoer ved å søke etter Emma Kilchoman.
Mange av dere kjenner kanskje allerede Emma siden hun har jobbet i Distillery Visitor Center i en årrekke. Som vertskap for omvisninger i destilleriet, veileder av whiskysmakinger og populære innlegg i sosiale medier, er vi sikre på at ansiktet hennes vil være kjent for mange av dere. Fra og med oktober vil Emma tre inn i en ny rolle som merkevareambassadør, og hun kunne ikke vært mer begeistret for å komme hit til Oslo og bringe Kilchoman Single Malt til norske whiskyentusiaster.
Emma vokste opp på den andre siden av Loch Gorm og så destilleriet utvikle seg gjennom årene. Hennes genuine lidenskap for Kilchoman, og Islay generelt, skinner igjennom. Hun tar med seg et vell av whiskykunnskap og destillerihistorier som hun ikke kan vente med å dele med dere.
Du kan følge Emma på hennes Facebook- og Instagram-kontoer ved å søke etter Emma Kilchoman.
Rémi-Boinaud
Hériose whisky
Rémi er av fransk-skotsk opprinnelse og er 24de generasjon i Maison Boinaud som også produserer fransk single malt whisky i hjertet av Cognac. På en dyktig måte har han smeltet sammen påvirkningene fra begge kulturer for å skape en whisky som er distinkt i smaken, mens han tilførte sin lidenskap for raffinerte herligheter i hver flaske av Hériose, whiskyen sin.
Rémi er av fransk-skotsk opprinnelse og er 24de generasjon i Maison Boinaud som også produserer fransk single malt whisky i hjertet av Cognac. På en dyktig måte har han smeltet sammen påvirkningene fra begge kulturer for å skape en whisky som er distinkt i smaken, mens han tilførte sin lidenskap for raffinerte herligheter i hver flaske av Hériose, whiskyen sin.
bottom of page