Det er en stolt og århundrelang tradisjon i whiskyverdenen at man stjeler ideer fra andre.
Oslo Whisky Festival er ikke dårligere,
og som i fjor har jeg helt uten skam rappet en ide fra 

Edinburgh Fringe Whisky Festival.

Ladies and gentlemen: I give you the 'Pit-stop dram'!

Pit-stop dram

Begrepet pit-stop kjenner vi fra Formel1-billøp, der bilene midtveis i konkurransen kjører til siden for å fikse litt på motoren eller skifte dekk, før de raser videre. Det er dette vi snakker om.
Halvveis i festivaldagen tar vi en halvtimes 'pit-stop'.
Med brask og bram og stor ståhei tar hver whiskybar frem en helt spesiell whisky.
Meningen er at denne whiskyen kun skal være tilgjengelig i en halv time.
Den kan bare kjøpes med en egen 'pit-stop dram' bong som man får i festivalpakken, pluss det riktige antall bonger.
(selvsagt går det vanlige salget av andre whiskyer sin gang samtidig)
 
En typisk 'pit-stop dram' kan for eksempel være:
(i) en "utgått" tapning som var veldig populær før, men som idag er umulig å finne
(ii) en "preview" på en nyhet som skal lanseres senere i år eller tidlig til neste år
(iii) en veldig sjelden whisky som ikke er i whiskybaren, fordi det er så få eksemplarer 
 
 
OBS:  Etter innføring i 2014 har dette vært en stor suksess, folk står i kø for å sikre seg 'pit-stop dram'!