top of page

OWF2020 Covid-19 utgave whiskyer

På superseminaret skal vi smake på åtte fantastiske whiskyer.

Disse presenteres på storskjerm av produsentene deres eller Brand Ambassadørene deres,

hvorav mange kjenner vi fra deres besøk på tidligere festivaler.

Så er det bare å lene deg tilbake og smake på whiskyene med disse kunnskapsrike menneskene som guider.

Port Charlotte 10 år 50% Varenr: 7337201 Kr. 719,90 

Myk whisky med god fylde og preg av malt, fat og røyk, innslag av moden frukt og honning, lang.

Joanne Brown, Global Brand Ambassador

Global Brand Ambassador Joanne Brown vokste opp en armslengde fra destilleriet. Onkelen hennes eier Octomore-gården, som forsyner Bruichladdich kildevann til tapping, og som har gitt navn til verdens mest røykfylte whisky - Octomore.

Adam Hannett, Head Distiller

Å følge i fotsporene til en bransjelegende - i dette tilfellet Jim McEwan - er ingen enkel oppgave. Men Bruichladdich Head Distiller Adam Hannett er fast bestemt på å skjære ut sin egen nisje på destillasjonsverket Islay. ‘Jeg hadde en pep-talk i starten av Jim McEwan og var helt hekta fra det punktet på whisky og whisky-making. Jeg jobbet på lageret og gjorde skift ved mashing, og før jul ville du stoppe stillbildene og alle ville bli trukket inn i tappesalen for å få lager. Det er ikke en jobb jeg ikke har gjort i destilleriet.’

Frazer Mathews, Brand Academy & Training Ambassador

Frazer Matthews er Brand Academy & Training Ambassador hos Bruichladdich. Hele familien hans har jobbet der på et eller annet tidspunkt. Så han har vokst opp med Bruichladdich-røyk i beinene.

PC-10-web.jpg
Adam.jpg
Frazer Mathews.jpg
Joanne_brown.jpg

Tobermory 12 år  46,3%  Varenr: 12399801    Kr 669,90

Fyldig og avrundet nese som minner om eple- og pærefrukter på sensommeren, når fruktene er modne, vanilje og nellik.

Mike Brisebois, Brand Ambassador

Mike sin lidenskap for whisky begynte for femten år siden da han smakte på hans første dråpen single malt Scotch. Smakene låst inne i den spesielle flasken fanget oppmerksomheten hans! Det hele blomstret derfra. Mike begynte sin whiskytur, og våget seg inn i alle aspekter av historien låst i denne tradisjonelle ånden. Med å bli sett på som en kilde til tidløs whiskykunnskap av de livlige medlemmene av Canadas whiskysamfunn, grunnla Mike en whiskyklubb, var dommer for Whisky Awards, og etter mange smaksprøver fant han sin oppfordring til å være en skotskwhisky ambassadør.

tob12-label.jpg
MikeB.jpg

Benriach 12 år The Smoky Twelve 46% Varenr: 12372901 Kr. 739,90 

Modnet frukt, aromatisk røykfylt sødme og varme eikekrydder, dvelende i en kakao og appelsin røykfinish

Stewart Buchanan, Global Brand Ambassador

Stewart er kjent i den skotske industrien for sin rolle i å gjenopplive BenRiach-destilleriet i 2004 etter at produksjonen hadde stoppet i det historiske Speyside-destilleriet. Stewart var så dedikert at han sov på gulvet i BenRiachs ‘maltings’ mens han jobbet for å fjerne og gjenoppbygge alt utstyr for å forberede det på produksjon. Siden 2012 har Stewart reist verden rundt, med innlagt besøk til OWF, som Global Brand Ambassador for Benriach, Glendronach og Glenglassaugh destillerier.

benriach-label.jpg
stewartbuchanan web.jpg

Highland Park 'Norge' 16 år  59,7%  Varenr: 12019501    Kr 1799,90

Highland Park maltwhiskys særegne karakteren av aromatiske torvrøyk og lyng honning.

Martin Markvardsen, Senior Brand Ambassador

Martin er den brand ambassadøren som har besøkt OWF mest og har jobbet i bransjen i 30 år. Han var først kjent som Whisky Manager på Craigellachie Hotel, men for de fleste av oss er han 'Mr. Highland Park'!

Martin er en Keeper of the Quaich og en 'Icon of Whisky'

HP Norge cut.jpg
Martin.jpg

The Glenlivet 12 år Illicit Still 48%  Varenr: 12409401   Kr 589,90

Tropiske, friske og sommerlige aromaer med moden ananas, vaniljekaramell og kokosnøtt.

Ken Lindsay, International Brand Ambassador

'Jeg er veldig heldig som har den beste jobben i verden! Jeg har tilbrakt 30 år i skotsk whiskyindustri, som er halvparten av livet mitt, og den desidert beste halvparten! Som brand ambassadør for Chivas Regal dekker min rolle utdannelse og trening rundt om i verden, sammen med å ønske de mange gjestene som vi er vert til i Skottland, velkommen på det ikoniske Strathisla Distillery, hjemmet til Chivas Regal. Mine reiser har ført meg til over 80 land, og jeg får fortsatt en enorm spenning når jeg oppdager nye kulturer, mennesker og deres lidenskap for skotsk whisky, spesielt The Glenlivet!'

Tristan Campbell, International Brand Ambassador

Tristan, som vi kjenner fra tidligere besøk til OWF, har jobbet for Chivas Brothers siden 2007 og i 2012 begynte han som en International Brand Ambassador. Han er involvert i opplæringskurset 'Masters of Scotch' og har utdannet whiskyinteresserte frå mange ulike land. Tristan er frå Nord-Irland og har bodde i Skottland i over 20 år. 

Label TGLIS.jpg
Ken Lindsay small image.jpg
Tristan Campbell.jpg

Balvenie 14 år Week of Peat 48,3%  Varenr: 11204101   Kr 899,90

Rik og rund smak av torvrøyk balansert med sitrustoner, eikevanilje og blomsterhonning.

Gemma Paterson, Global Brand Ambassador

Gemma Paterson er født og oppvokst i Skottlands høyland og vokste opp på Hebridean Isle of Lewis, hvor hun først smakte en dram av The Balvenie DoubleWood 12. Etter å ha uteksaminert seg fra University of Glasgow, flyttet Gemma til Speyside, Skottland og ble med i The Balvenie destilleri for å studere whiskys kunst og vitenskap - noe som gjør henne til en ekspert på alt som går til å skape det mest håndlagde Skotsk whisky. I 2018 overlot Sam Simmons, The Balvenies forrige globale ambassadør, rollen til Gemma, for at hun skal fortsette det fremtidige forvaring av The Balvenie. I mars 2019 året etter ble Gemma  tildelt tittelen 'Scotch Whisky Brand Ambassador of the Year' under Whisky Magazine's Icons of Whisky Awards 2019.

Label.jpg
Gemma cut.jpg

Myken OWF-utgave : 4 år gammel 47%

- lightly peated, lagret i både sherry- og bourbonfat.

Roar Larsen, Daglig leder Myken destilleri

https://www.mykendestilleri.no

Myken.png
Roar.jpg

Bivrost Muspelheim : 46% - peated style

Her får vi smake på en spennende 'sneak peak' av en fremtidig Bivrost-whisky fra Aurora Spirit Distillery

Tor Petter Christensen, Daglig Leder 

Colin Houston, Cask Programme Manager

Benedict Skelton, Head of R&D

https://www.bivrost.com/whisky/

Aurora logo.jpg
Aurora people cut.jpg
bottom of page